Hyundai Motor Group се присъедини към IONITY, най-голямата в Европа мрежа от бързозарядни станции

Обратно

Hyundai Motor Group стана стратегически партньор и акционер в IONITY, най-голямата в Европа мрежа от бързозарядни станции. Като част от съвместното дружество компанията ще стимулира разширяването на мрежата от зарядни станции по европейските магистрали, насърчавайки бъдещето развитие на мобилността с нулеви емисии. 

 

Мрежата IONITY отговаря на европейския CCS (Combined Charging System) стандарт за зареждане. Тъй като мрежата използва 100% възобновяема енергия, благодарение на IONITY, водачите на електрически превозни средства ще пътуват с нулево ниво на вредни емисии. Това е важна стъпка към успешното развитие на електрическата мобилност в Европа. 

 

„За KIA и Hyundai продуктът и клиентското задоволство са тясно свързани с удобството и реалните предимства. Инвестирайки в IONITY, ние се превръщаме в една от най-всеобхватните бързозарядни мрежи в Европа,” заяви Thomas Schemera, Изпълнителен вицепрезидент и управител продуктово планиране, Hyundai Motor Group. „Наш ангажимент е да предоставим цялостни решения на бъдещите потребители за да улесним и ускорим прехода към електрическата мобилност.”  

 

„Приветстваме партньорството ни с KIA и Hyundai, които притежават изключителен опит в сферата на електрическата мобилност,” каза Michael Hajesch, CEO на IONITY. „От днес нататък съвместно ще работим върху по-голяма информираност относно електрическата мобилност, както и популяризирането на иновации в тази област за да превърнем пътуването с електрически превозни средства в масово и все по-достъпно.”

 

Компанията IONITY изгражда и управлява мрежа от магистрални зареждащи станции в Европа, използвайки иновативни технологии с капацитет до 350 kW. По този начин водачите на настоящи и бъдещи поколения електрически превозни средства ползват предимството от максимална скорост на зареждане на техните автомобили по време на далечни пътувания. Всяка зарядна станция IONITY предлага възможност за зареждане на до 4 точки за заряд. Като ангажимент за устойчивост, всички зарядни устройства IONITY доставят 100% възобновяема енергия за беземисионно и въглеродно неутрално шофиране.

 

IONITY е основана през 2017г. и e cъвмecтнo дpyжecтвo, в ĸoeтo yчacтвaт BMW Group, Mercedes Benz AG, Ford Motor Company, Hyundai Motor Group и Volkswagen Group с Audi и Porsche. Повече от 75 служители на IONITY работят за развитието на електрическата мобилност. Седалището на компанията е в Мюнхен с допълнителни офиси в Осло, Норвегия. IONITY е регистрирана като международна търговска марка. 

 

KIA Motors Corporation (www.kia.com) – производител на автомобили с високо качество – е основана през 1944г. и е най-старият корейски автопроизводител. Като част от Hyundai-Kia Automotive Group, КИА се стреми да се позиционира сред лидерите на световния автомобилен пазар. С 10-те си производствени бази в 5 страни КИА продава повече от 2,7 милион автомобила годишно и поддържа дистрибуторска мрежа в повече от 150 страни. Днес КИА има 48 000 служители и годишни приходи от 43 милиарда долара. Kia Motors е официален спонсор на Australian Tennis Open и официален партньор на FIFА – управителното тяло на FIFA World Cup. Мотото на КИА Моторс Корпорейшън “Силата да изненадваш” – олицетворява целта на марката постоянно да изненадва своите клиенти по цял свят с автомобилни иновации. 

Последни новини
05 11

Hyundai Motor Group се присъедини към IONITY, най-голямата в Европа...

Hyundai Motor Group стана стратегически партньор и акционер в IONITY, най-голямата в Европа мрежа от бързозарядни станции. Като част от съвместното дружество компанията ще стимулира разширяването на мрежата от зарядни станции по европейските магистрали, насърчавайки бъдещето развитие на мобилността с нулеви емисии.
още
07 10

KIA ПРЕДСТАВЯ НОВИЯ STONIC GT LINE

Stonic GT Line извежда на преден план най-динамичните елементи в дизайна на марката, демонстрирайки по-вълнуваща стилистика във външността и интериора, както и изключителните характеристики на GT Line дизайна. Подобно на останалите модели в гамата на Stonic, версията GT Line предлага и богати възможности за индивидуално оформление с двуцветно външно лаково покритие и избор от опции за mild хибридно и нехибридно задвижване.
още
30 09

КИА ЛАНСИРА ОБЩОЕВРОПЕЙСКА УСЛУГА ЗА ЗАРЕЖДАНЕ НА ЕЛЕКТРОМОБИЛИ

КИА Моторс лансира KiaCharge, общоевропейска интегрирана услуга за зареждане на електромобили. Собствениците на BEVs (електрически превозни средства) и PHEVs (плъгин хибридни автомобили) ще имат осигурен достъп до най-мащабната мрежа от електростанции в Европа. Потребителите ще могат да се възползват от услугата посредством плащане с карта и мобилно приложение. Услугата ще бъде на достъпна тарифа за всички клиенти в зависимост от техните индивидуални предпочитания за зареждане.
още
16 09

KIA MOTORS УСКОРЯВА ТРАНСФОРМАЦИЯТА НА БИЗНЕСА СИ С ЦЕЛ ДА СЕ...

Днес KIA Motors Corporation разкри подробности около своята глобална бизнес стратегия в сферата на електрическите превозни средства EV (Еlectric Vehicles), демонстрирайки ранни скици на няколко от бъдещите задвижвани изцяло с акумулаторни батерии електромобили BEV (Battery Electric Vehicles) на марката. Подробностите относно бъдещата продуктова стратегия на KIA в EV сферата бяха обявени лично от президента и главен изпълнителен директор на KIA Хо Сун Сонг по време на специално събитие в завода на марката в Хуасун, Южна Корея.
още