КИА XCEED СПЕЧЕЛИ ПРЕСТИЖНА НАГРАДА В КОНКУРСА ‘ЗЛАТЕН ВОЛАН’

Обратно

Новият градски кросоувър на КИА – XCeed триумфира по време на конкурса ‘Златен волан’ (Das Goldene Lenkrad). КИА XCeed бе отличен с титлата ‘Най-добър автомобил под 35 000 евро’ от Auto Bild и Bild am Sonntag.

 

Най-младият представител на семейство Ceed се пребори с множество достойни конкуренти в категория ‘Най-добър автомобил под 35 000 евро’. Общо 58 нови автомобили бяха оценени от тестовия екип според критериите: базова цена, базово оборудване, гаранция, допълнителни разходи и удоволствие от управлението.

 

„Редакционният екип на Auto Bild награди със Златен волан КИА XCeed в категория ‘Под 35 000 евро’, защото както значението на самото име на автомобила – той надхвърли очакванията ни, не само заради 7г. гаранция, с която се предлага, но ни впечатли и с просторен интериор и високо качество’, коментира Andreas May, Ръководител отдел Test and Technology.

 

‘Наградата е поредното доказателство за възможностите на нашия бранд’, коментира Steffen Cost, Управляващ директор, КИА Моторс Германия. ‘Да спечелиш отличието за най-добър автомобил в този ценови диапазон, означава че неговите предимства включват комфорт, удоволствие от шофирането, високо качество, което е подплатено от 7г. гаранция. Горди сме с високата оценка от експертното жури на Auto Bild.’

 

Трето поколение на компактното семейство Ceed, което наскоро победи Volkawagen T-Roc в сравнителен тест, проведен от Auto Bild (брой 42/2019), продължава да триумфира, следвайки успеха на Ceed, Ceed Sportswagon и ProCeed. Общо всички представители на гамата Ceed са оглавявали челните позиции в около 20 сравнителни теста, публикувани от водещи международни медии, включително завоюване на първите места срещу конкуренти от премиум марки. Ceed грабна бронза в европейския конкурс ‘Автомобил на годината 2019’ с малка разлика в точките след Jaguar I-Pace и Renault Alpine A110.

 

През последната година в Европа продажбите на трето поколение семейство Ceed се удвоиха: (януари-октомври 2019: 92,050, предходната година: 49,868 броя), в Германия (януари-октомври 2019: 18,003 броя; предходната година: 8,991 броя).

 

КИА XCeed е иновативен градски кросоувър, който комбинира практичността на SUV със спортния пакет и динамично управление на хечбек. Комбинацията от висок клас системи за сигурност, нови функции за свързаност и съвременни информационно-развлекателни системи характеризират XCeed като един от най-високотехнологичните модели в сегмента.

 

КИА XCeed се задвижва от гама бързооборотни, турбо двигатели, които дават избор на водача в зависимост от стила на шофиране. Изборът е между 3 турбо бензинови двигатели с директно впръскване. 1л. T-GDi генерира 120 к.с. и максимален въртящ момент от 172 Нм, докато четири цилиндровият 1.4л T-GDi двигател е с мощност от 140 к.с. и максимален въртящ момент от 242 Нм. Високоефективният 1.6л T-GDi е най-мощният мотор в гамата на новия кросоувър. С мощност от 204 к.с. и въртящ момент от 265 Nm, 1.6 T-GDi мотор осигурява пъргаво поведение и стабилност при различни условия на шофиране. КИА XCeed също така се предлага с опция от два Smartstream двигателя – най-екологичните дизелови двигатели, разработвани от корейския производител и най-ефективните в моделната гама. 1.6л Smartstream може да бъде съчетан със 115 к.с. или 136 к.с.

 

КИА XCeed разполага с богат набор от асистиращи системи за водача и технологии за безопасност, които включват интелигентен автопилот с функция Stop & Go, системата за следене на мъртвата зона, предупреждение за сблъсък с разпознаване на пешеходци, интелигентен асистент за ограничение на скоростта, интелигентен паркинг асистент, автоматично управление на дългите светлини, асистент за поддържане на траекторията в лентата на движение, предупреждение за бдителността на водача. Моделът се предлага със стандартната за марката 7г. гаранция или 150 000 км.

 

KIA Motors Corporation (www.kia.com) – производител на автомобили с високо качество – е основана през 1944г. и е най-старият корейски автопроизводител. Като част от Hyundai-Kia Automotive Group, КИА се стреми да се позиционира сред лидерите на световния автомобилен пазар. С 10-те си производствени бази в 5 страни КИА продава повече от 2,7 милион автомобила годишно и поддържа дистрибуторска мрежа в повече от 150 страни. Днес КИА има 48 000 служители и годишни приходи от 43 милиарда долара. Kia Motors е официален спонсор на Australian Tennis Open и официален партньор на FIFА – управителното тяло на FIFA World Cup. Мотото на КИА Моторс Корпорейшън “Силата да изненадваш” – олицетворява целта на марката постоянно да изненадва своите клиенти по цял свят с автомобилни иновации.

 

Последни новини
22 07

НОВИЯТ РЕЖИМ TERRAIN MODE ПРАВИ ЧЕТВЪРТО ПОКОЛЕНИЕ KIA SORENTO ОЩЕ...

Четвъртото поколение на KIA Sorento ще бъде оборудвано с новоразработения режим „Terrain Mode“ от момента на старта на продажбите на новия модел в Европа през второто полугодие на 2020г.
още
29 06

КИА МОТОРС ЗАЕ ПЪРВО МЯСТО СПОРЕД ПРОУЧВАНЕТО ЗА КАЧЕСТВО НА J.D....

КИА зае челна позиция в американската авто индустрия, според проучването за качество на J.D. Power (IQS) 2020 с рапортувани 136 проблема на 100 автомобила. За шеста поредна година КИА е номер едно сред масовите автомобилни производители. “Изключителен резултат за корейския бранд’, каза Dave Sargent, Вицепрезидент, Automotive Quality, J.D. Power.
още
18 06

КИА МОТОРС И GOOGLE CLOUD ПРЕДСТАВЯТ МОБИЛНО ПРИЛОЖЕНИЕ...

Днес КИА Моторс Корпорейшън лансира ‘Kia Owner's Manual App’ – изцяло дигитално Ръководство на потребителя, съвместна разработка с Google Cloud и Megazone. Kia Owner's Manual е приятно и удобно за потребителите мобилно приложение, което предоставя информация за функционалностите на всеки автомобил КИА посредством камера на смартфон. Вместо да се позовават на отпечатаното Ръководство, собствениците на автомобили КИА ще имат възможността да използват приложението за по-удобно и лесно информиране относно индивидуалните характеристики на автомобила, който управляват.
още
13 05

КИА С РЕКОРД В ПРОДАЖБИТЕ НА ЕЛЕКТРОМОБИЛИ В ЕВРОПА

КИА Моторс разкри подробности от дългосрочната си стратегия за преминаване към електрификация на продуктовата гама, след като регистрира рекорд в продажбите на електромобили в Европа през първото 3-месечие на 2020г.
още