КИА ЩЕ ПРЕДСТАВИ ВИСОКОЕФЕКТИВНИ ПЛЪГ-ИН ХИБРИДНИ ВЕРСИИ НА XCEED И CEED_SW

Обратно

С представянето на нови плъг-ин хибридни версии на XCeed и Ceed Sportswagon КИА прави важна стъпка към електрифицираното си бъдеще. Продажбите в цяла Европа на двата нови модела с ниски вредни емисии ще започнат от началото на 2020г. и с тях KИА ще лансира за първи път електрифицирани задвижвания в сегмента на компактните семейни автомобили.

 

Емилио Ерера, главен оперативен директор на КИА Моторс Европа, коментира: „Моделите с усъвършенствани двигатели от ново поколение са важен етап от стратегията за електрификация на компанията. Продажбите на семейство Ceed нараснаха с 40,1% на годишна база през първата половина на 2019г., а новите плъг-ин хибридни версии ще направят автомобилната гама още по-привлекателна за европейските потребители.“

 

„През първото 6-месечие на 2019г. приблизително всяка седма продадена в Европа КИА е електрифицирана“, добавя Ерера. „Докато конкурентни марки споделят бъдещите си планове за представянето на електромобили и хибриди, КИА вече лансира цяла продуктова линия от електрифицирани модели. Нашата гама от mild хибриди, хибриди, плъг-ин хибриди и електромобили сега осигурява на клиентите възможност за по-голям избор и по-ниски текущи разходи в множество автомобилни сегменти.“

 

КИА XCeed и Ceed Sportswagon плъг-ин хибрид ще се конструират в Жилина, Словакия – и ще бъдат първите плъг-ин модели на марката, произвеждани в Европа. Гаранцията на КИА от 7 г./150 000 км се предлага стандартно, като покрива и батерията, и мотора на новия задвижващ тракт. Новите автомобили, предназначени само за Европа, ще се дистрибутират в търговската мрежа от началото на 2020г.

 

Плъг-ин хибридите КИА XCeed и Ceed Sportswagon са убедителна алтернатива на конвенционалните бензинови и дизелови модели. Новата задвижваща система комбинира литиево-полимерна батерия с капацитет 8,9 кВтч, електромотор с 44,5 кВт и високоефективен 1,6-литров бензинов 4-цилиндров GDI двигател Kappa с директно впръскване на горивото. Максималната системна мощност и максималният въртящ момент са съответно 141 к.с. и 265 Нм, което позволява на Ceed комби да ускорява от 0 до 100 км/ч за 10,8 секунди, а на КИА XCeed – за 11,0 секунди.

 

Задвижването е комбинирано с 6-степенна трансмисия с два съединителя (6DCT), която дава възможност пълната мощност както на двигателя с вътрешно горене, така и на електродвигателя, да се прехвърля паралелно с минимална загуба на енергия.

 

Стандартната технология на регенеративно спиране позволява на новите плъг-ин хибридни модели да запазват кинетична енергия и да презареждат батериите си при движение по инерция или спиране, като допълнително повишават общата ефективност на задвижващата система.

 

КИА е заложила пробег от около 60 км изцяло на ток и за двата модела, което ще помогне на водачите да извършват по-голямата част от ежедневното си шофиране с електрическа енергия. CO2 емисиите за новите плъг-ин хибридни варианти са в процес на хомологация и ще бъдат обявени непосредствено преди старта на продажбите.

 

XCeed и Ceed Sportswagon са оборудвани с новата система на КИА за звукова сигнализация Virtual Engine Sound System – предупредителна система, която се активира в режим за движение на електричество при ниски скорости или при шофиране на заден ход. Системата генерира „виртуален звук“ до 59 dBA, който алармира за приближаването на автомобила.

 

И двата нови модела разполагат със собствени отличителни дизайнерски характеристики, за да се разграничават от другите бензинови и дизелови модификации в гамата на Kia XCeed и Ceed Sportswagon.

 

Всеки от моделите е оборудван с нова предна решетка тип „тигров нос“, която съдейства за увеличение на аеродинамичната ефективност, а комби версиите разполагат с отличителни екстериорни надписи eco plug-in. Изводът за зареждане е интегриран в левия преден калник на автомобила. Оборудван стандартно с 16” алуминиеви джанти, всеки модел получава специфичен дизайн на колелата, а опционално се предлагат 17” (Ceed Sportswagon) и 18” джанти (XCeed).

 

Спортният дизайн, ориентираното към водача табло, ниската позиция на седене и ергономията, характерни за актуалната гама на Ceed са пренесени и в плъг-ин хибридни модели, които обаче разполагат с редица нови функционалности. И двата автомобила са оборудвани с индикатор за зареждане, който визуализира процеса на зареждане на автомобила.

 

XCeed и Ceed Sportswagon предлагат инфоразвлекателна система на КИА с    8” сензорен екран или опционална инфоразвлекателна и навигационна система Kia UVO Connect с 10,25-инчов дисплей. Налична за плъг-ин хибридните варианти е нова функционалност, която дава възможност на водача да открие най-близките зарядни станции или зарядните станции по маршрута, зададена в навигацията. Екранът предоставя информация за задвижването, заряда на батерията, както и графика за консумацията на енергия. В допълнение, използвайки иновативната система, собствениците на електрифицираните модели могат да планират зареждането на автомобила, след включването му в електрическата мрежа, като по този начин се възползват от електричество на по-ниска тарифа. И двете инфоразвлекателни системи предлагат стандартно Apple CarPlay и Android Auto, а опционалната навигационна система с 10,25” сензорен екран разполага с Bluetooth, която позволява на пътниците да свързват две мобилни устройства едновременно.

 

Системата за отопление, вентилация и климатизация Driver Only мигновено спира въздушния поток към всички вентилационни дюзи с изключение на най-близките до шофьора. По този начин се намалява изтощаването на батерията, като продължава да поддържа желаната от водача температура. За разлика от конвенционалните вентилационни системи, Driver Only на КИА не просто ограничава въздушния поток към отделни дюзи, а автоматично изключва самите вентилатори, редуцирайки консумацията на енергия.

Oще от самото начало на разработката си моделът Ceed е проектиран така, че в него да могат да бъдат интегрирани новите хибридни задвижвания. Батерията с капацитет 8,9 кВтч е разположена до 37л резервоар за гориво под задната седалка, за разлика от много други плъг-ин хибриди, при които батерията отнема от ценното пространство за товари. Като плъг-ин хибрид Ceed Sportswagon осигурява обем на багажника от 437л (1506л при сгънати до равен под седалки). Обемът на багажника при КИА XCeed Plug-in Hybrid е 291л и 1 243л при сгъната до ниво равен под седалки. Под пода на багажника на всеки автомобил има специално обособено място за съхранение на кабела за зареждане.

 

И двата модела ще се предлагат с опционален пакет за теглене на ремаркета със спирачки – което е рядкост за автомобилите от класа на хибридите.

 

KIA Motors Corporation (www.kia.com) – производител на автомобили с високо качество – е основана през 1944г. и е най-старият корейски автопроизводител. Като част от Hyundai-Kia Automotive Group, КИА се стреми да се позиционира сред лидерите на световния автомобилен пазар. С 10-те си производствени бази в 5 страни КИА продава повече от 2,7 милион автомобила годишно и поддържа дистрибуторска мрежа в повече от 150 страни. Днес КИА има 48 000 служители и годишни приходи от 43 милиарда долара. Kia Motors е официален спонсор на Australian Tennis Open и официален партньор на FIFА – управителното тяло на FIFA World Cup. Мотото на КИА Моторс Корпорейшън “Силата да изненадваш” – олицетворява целта на марката постоянно да изненадва своите клиенти по цял свят с автомобилни иновации.

Последни новини
29 06

КИА МОТОРС ЗАЕ ПЪРВО МЯСТО СПОРЕД ПРОУЧВАНЕТО ЗА КАЧЕСТВО НА J.D....

КИА зае челна позиция в американската авто индустрия, според проучването за качество на J.D. Power (IQS) 2020 с рапортувани 136 проблема на 100 автомобила. За шеста поредна година КИА е номер едно сред масовите автомобилни производители. “Изключителен резултат за корейския бранд’, каза Dave Sargent, Вицепрезидент, Automotive Quality, J.D. Power.
още
18 06

КИА МОТОРС И GOOGLE CLOUD ПРЕДСТАВЯТ МОБИЛНО ПРИЛОЖЕНИЕ...

Днес КИА Моторс Корпорейшън лансира ‘Kia Owner's Manual App’ – изцяло дигитално Ръководство на потребителя, съвместна разработка с Google Cloud и Megazone. Kia Owner's Manual е приятно и удобно за потребителите мобилно приложение, което предоставя информация за функционалностите на всеки автомобил КИА посредством камера на смартфон. Вместо да се позовават на отпечатаното Ръководство, собствениците на автомобили КИА ще имат възможността да използват приложението за по-удобно и лесно информиране относно индивидуалните характеристики на автомобила, който управляват.
още
13 05

КИА С РЕКОРД В ПРОДАЖБИТЕ НА ЕЛЕКТРОМОБИЛИ В ЕВРОПА

КИА Моторс разкри подробности от дългосрочната си стратегия за преминаване към електрификация на продуктовата гама, след като регистрира рекорд в продажбите на електромобили в Европа през първото 3-месечие на 2020г.
още
07 05

ВТОРИ ЧИФТ ОЧИ: НОВИЯТ КИА СОРЕНТО С ИНОВАТИВНА ТЕХНОЛИГИЯ ЗА...

КИА разкри подробности за модернизираната технология Blind-Spot View Monitor (BVM), която ще се предлага в изцяло новия KIA Sorento. ‘Вторият чифт очи’ за водачите на превозното средство ще увеличи сигурността на пътниците в автомобила, както и на останалите участници в движението чрез елиминиране на мъртвите зони вдясно и вляво. Sorento е първият модел на КИА в Европа, който ще предлага усъвършенстваната технология в помощ на водача.
още