КИА СОРЕНТО С ОСВЕЖЕН ВИД И ГОТОВНОСТ ЗА ЛОС АНДЖЕЛИС МОТОР ШОУ

Обратно

Днес, по време на автосалона в Лос Анджелис, КИА Моторс Америка (КМА) представи рестилизирания КИА Соренто. Освежената версия на модела включва промени в дизайна и интериора. Освен новоконфигурираните предна и задна част, фарове и задни светлини с LED технологии, 2019 Соренто е оборудван с нови технологии като Driver Attention Warning (Предупреждение за умора на водача), Lane Keep Assist (Помощник за проследяване) and QuantumLogic™ Surround Sound. В допълнение, 3.3-литровият V6 двигател на Соренто е окомплектован с 8-степенна трансмисия за по-плавно и адаптивно управление.

 

„В силно конкурентния сегмент на високо проходими превозни средства, Соренто е чудесен пример за съвършена комбинация от изискан стил и иновативни технологии,” заяви Orth Hedrick, вице президент продуктово планиране, КМА. „С усъвършенствана визия, изключително ниво на сигурност и богато оборудване, нашият популярен модел се превръща в още по-атрактивно предложение за любителите на премиум SUV автомобили.”

 

С перфектни пропорции, Соренто запазва солидната си визия, лансирана през 2016г., когато моделът претърпя пълна трансформация, инспирирана от концептуалната разработка 2013 Cross GT. Познатата ice-cube форма на фаровете за мъгла е рестилизирана с инкорпорирани прожекторни крушки за модификациите EX и SX, докато ниво SXL впечатлява с отличителни LED светлини. Соренто е оборудван с нова форма на бронята за по-агресивно излъчване и подчертано динамична визия. Два нови екстериорни цвята допълват освежения екстериор – Rich Espresso и Gravity Blue, както и олекотени джанти с размери 17, 18 и 19 цола.

 

Изисканият и просторен интериор подсилва усещането за лукс и комфорт, благодарение на усъвършенстваните детайли – нов волан, нова форма на измервателните уреди, нова климатична инсталация с LCD дисплей. Промени са осъществени в дизайна на централната конзола и въздъховодите. Седалките с регулируеми подлакътници са конструирани, така че да предложат оптимален комфорт на всички пътници в купето, като предните са с възможност за отопление и вентилация. Облицовката е изпълнена във висококачествена Nappa кожа, подобно на фастебека Стингър. Купето на новия модел предлага различни варианти за аранжировка на седалките, гъвкаво вътрешно пространство и обемно багажно отделение.

 

Актуализираната инфотейнмънт система включва 8-инчов сензорен екран, като кореспондира посредством Apple CarPlay с Android на смартфон и навигира с реални данни. Мобилните устройства могат да се зареждат индуктивно в зареждащ бокс на централната конзола. Соренто е окомплектован с 630-watt Harman/Kardon музикална уредба с 10 тонколони и ел. усилвател с 11-канала Clari-Fi technology и QuantumLogic™ Surround Sound technology. 

 

Новото Соренто се задвижва от 2.4-литров GDI двигател или 3.3-литров V6 GDI мотор. 2.4л двигател със 185 к.с. е куплиран с новоразработена и по-ефикасна 6-степенна автоматична трансмисия с превключване Sportmatic. Популярният V6 двигател с мощност от 290 к.с. е окомплектован с нова 8-степенна автоматична трансмисия за по-бързо превключване, което ще доведе и до минимизиране разхода на гориво. За оптимално управление и в зависимост от стила на шофиране се предлагат 3 модула – Еко, Спорт или Смарт.

 

Новото Соренто е оборудвано с редица системи за сигурност и безопасност -   Forward Collision Warning System (FCWS), Smart Cruise Control (SCC), Blind Spot Detection (BSD), Rear Cross Traffic Alert, Surround View Monitor (SVM), Driver Attention Warning (DAW), Lane Keeping Assist (LKA). Стандартно моделът се предлага с Electronic Stability Control (ESC), Traction Control System (TCS), Brake Assist System (BAS), Hill-start Assist Control (HAC), Electronic Brake Force Distribution (EBD) и Antilock Braking System (ABS).

 

KIA Motors Corporation (www.kia.com) – производител на автомобили с високо качество – е основана през 1944г. и е най-старият корейски автопроизводител. Като част от Hyundai-Kia Automotive Group, КИА се стреми да се позиционира сред лидерите на световния автомобилен пазар. С 10-те си производствени бази в 5 страни КИА продава повече от 2,7 милион автомобила годишно и поддържа дистрибуторска мрежа в повече от 150 страни. Днес КИА има 48 000 служители и годишни приходи от 43 милиарда долара. Kia Motors е официален спонсор на Australian Tennis Open и официален партньор на FIFА – управителното тяло на FIFA World Cup. Мотото на КИА Моторс Корпорейшън “Силата да изненадваш” – олицетворява целта на марката постоянно да изненадва своите клиенти по цял свят с автомобилни иновации.

Последни новини
15 05

КИА ЛАНСИРА НОВ ДИЗЕЛОВ ‘МЕК’ ХИБРИД С 48V СИСТЕМА ПРЕЗ 2018Г.

През втората половина на 2018г. КИА Моторс ще представи първия си дизелов „мек“ хибрид с 48V електрическа система. Новото задвижване EcoDynamics+ ще редуцира нивото на вредни емисии CO , като подпомага ускорението с електрическа мощност, осигурена от 48V батерия и стартер-генератор.
още
08 05

НОВАТА ГЛОБАЛНА РЕКЛАМНА КАМПАНИЯ НА КИА – ФУТУРИСТИЧЕН ПОГЛЕД НА...

КИА Моторс представи нова глобална рекламна кампания, която включва герои от любимата история за Питър Пан: http://www.kia.com/worldwide/brand-campaign/peter-returns.do.
още
04 05

КИА ПОКАЗА ПЪРВИ СНИМКИ НА 100% ЕЛЕКТРОМОБИЛ НИРО

По време на международното изложение за електромобили в Джеджу, Корея, КИА показа нова, изцяло електрическа версия на модела Ниро. В комбинация от завладяващ екстериорен дизайн, функционалност и истинско удоволствие от шофирането, Niro EV ще дебютира пред европейската аудитория през октомври 2018г. на Aвтосалона в Париж.
още
12 04

ЕМИЛИО ХЕРЕРА Е НОВИЯТ ГЛАВЕН ОПЕРАТИВЕН ДИРЕКТОР НА КИА МОТОРС ЕВРОПА

КИА Моторс Европа назначи Емилио Херера за Главен оперативен директор на компанията. Той ще замести Майкъл Коул, който ще заеме друга ръководна длъжност в глобалната структура на КИА Моторс. Кабинетът на г-н Херера е ситуиран в европейската централа на марката във Франкфурт, Германия, където новият Оперативен директор ще работи съвместно с Президента на компанията – г-н Yong Kew Park.
още