КИА СОРЕНТО С ОСВЕЖЕН ВИД И ГОТОВНОСТ ЗА ЛОС АНДЖЕЛИС МОТОР ШОУ

Обратно

Днес, по време на автосалона в Лос Анджелис, КИА Моторс Америка (КМА) представи рестилизирания КИА Соренто. Освежената версия на модела включва промени в дизайна и интериора. Освен новоконфигурираните предна и задна част, фарове и задни светлини с LED технологии, 2019 Соренто е оборудван с нови технологии като Driver Attention Warning (Предупреждение за умора на водача), Lane Keep Assist (Помощник за проследяване) and QuantumLogic™ Surround Sound. В допълнение, 3.3-литровият V6 двигател на Соренто е окомплектован с 8-степенна трансмисия за по-плавно и адаптивно управление.

 

„В силно конкурентния сегмент на високо проходими превозни средства, Соренто е чудесен пример за съвършена комбинация от изискан стил и иновативни технологии,” заяви Orth Hedrick, вице президент продуктово планиране, КМА. „С усъвършенствана визия, изключително ниво на сигурност и богато оборудване, нашият популярен модел се превръща в още по-атрактивно предложение за любителите на премиум SUV автомобили.”

 

С перфектни пропорции, Соренто запазва солидната си визия, лансирана през 2016г., когато моделът претърпя пълна трансформация, инспирирана от концептуалната разработка 2013 Cross GT. Познатата ice-cube форма на фаровете за мъгла е рестилизирана с инкорпорирани прожекторни крушки за модификациите EX и SX, докато ниво SXL впечатлява с отличителни LED светлини. Соренто е оборудван с нова форма на бронята за по-агресивно излъчване и подчертано динамична визия. Два нови екстериорни цвята допълват освежения екстериор – Rich Espresso и Gravity Blue, както и олекотени джанти с размери 17, 18 и 19 цола.

 

Изисканият и просторен интериор подсилва усещането за лукс и комфорт, благодарение на усъвършенстваните детайли – нов волан, нова форма на измервателните уреди, нова климатична инсталация с LCD дисплей. Промени са осъществени в дизайна на централната конзола и въздъховодите. Седалките с регулируеми подлакътници са конструирани, така че да предложат оптимален комфорт на всички пътници в купето, като предните са с възможност за отопление и вентилация. Облицовката е изпълнена във висококачествена Nappa кожа, подобно на фастебека Стингър. Купето на новия модел предлага различни варианти за аранжировка на седалките, гъвкаво вътрешно пространство и обемно багажно отделение.

 

Актуализираната инфотейнмънт система включва 8-инчов сензорен екран, като кореспондира посредством Apple CarPlay с Android на смартфон и навигира с реални данни. Мобилните устройства могат да се зареждат индуктивно в зареждащ бокс на централната конзола. Соренто е окомплектован с 630-watt Harman/Kardon музикална уредба с 10 тонколони и ел. усилвател с 11-канала Clari-Fi technology и QuantumLogic™ Surround Sound technology. 

 

Новото Соренто се задвижва от 2.4-литров GDI двигател или 3.3-литров V6 GDI мотор. 2.4л двигател със 185 к.с. е куплиран с новоразработена и по-ефикасна 6-степенна автоматична трансмисия с превключване Sportmatic. Популярният V6 двигател с мощност от 290 к.с. е окомплектован с нова 8-степенна автоматична трансмисия за по-бързо превключване, което ще доведе и до минимизиране разхода на гориво. За оптимално управление и в зависимост от стила на шофиране се предлагат 3 модула – Еко, Спорт или Смарт.

 

Новото Соренто е оборудвано с редица системи за сигурност и безопасност -   Forward Collision Warning System (FCWS), Smart Cruise Control (SCC), Blind Spot Detection (BSD), Rear Cross Traffic Alert, Surround View Monitor (SVM), Driver Attention Warning (DAW), Lane Keeping Assist (LKA). Стандартно моделът се предлага с Electronic Stability Control (ESC), Traction Control System (TCS), Brake Assist System (BAS), Hill-start Assist Control (HAC), Electronic Brake Force Distribution (EBD) и Antilock Braking System (ABS).

 

KIA Motors Corporation (www.kia.com) – производител на автомобили с високо качество – е основана през 1944г. и е най-старият корейски автопроизводител. Като част от Hyundai-Kia Automotive Group, КИА се стреми да се позиционира сред лидерите на световния автомобилен пазар. С 10-те си производствени бази в 5 страни КИА продава повече от 2,7 милион автомобила годишно и поддържа дистрибуторска мрежа в повече от 150 страни. Днес КИА има 48 000 служители и годишни приходи от 43 милиарда долара. Kia Motors е официален спонсор на Australian Tennis Open и официален партньор на FIFА – управителното тяло на FIFA World Cup. Мотото на КИА Моторс Корпорейшън “Силата да изненадваш” – олицетворява целта на марката постоянно да изненадва своите клиенти по цял свят с автомобилни иновации.

Последни новини
15 02

СЪЗДАДЕН В ЕВРОПА: НОВИЯТ КИА CEED

Днес КИА Моторс представи първи официални снимки на изцяло новия Ceed. Моделът ще осъществи своята международна премиера в рамките на Автомобилното изложение в Женева 2018. Настоящият, вече трето поколение Ceed е проектиран, разработен, конструиран и произведен в Европа. Той подсилва присъствието на КИА в европейския C-сегмент с иновативни нови технологии, нов, по-изчистен и атлетичен дизайн, и още по-приятно усещане при шофиране.
още
07 02

16 МОДЕЛА НА КИА И ДЕБЮТ НА ПРОТОТИПА SP ПО ВРЕМЕ НА AUTOEXPO 2018

Днес КИА представи впечатляващия прототип SP, който дебютира пред широка аудитория по време на AutoExpo 2018, заедно с още 16 модела от гамата на марката.
още
25 01

НОВОТО RIO GT С ПРЕДПРЕМИЕРНИ СНИМКИ

КИА показа първи снимки на новото Rio GT преди официалната публична премиера, която ще се състои на Автомобилното изложение в Женева през март 2018 година. Rio е поредният и най-нов модел на марката, който ще се предлага във версия GT, след представените наскоро модификации на Sportage, Picanto и Sorento.
още
10 01

КИА ПРЕДСТАВЯ СВОЯТА КОНЦЕПЦИЯ ЗА БЪДЕЩА МОБИЛНОСТ ПО ВРЕМЕ НА CES...

КИА Моторс представя своята визия за мобилността в рамките на изложението за потребителска електроника CES 2018 в Лас Вегас. Под наслов „Без ограничения за всеки“ (Boundless for all) КИА отваря вратите към бъдеще, в което възможностите по отношение на мобилността и транспорта няма да имат граници. В същото време – с намерението да разшири палитрата от мобилни услуги – КИА демонстрира набор от най-съвременни технологии като част от новата си стратегия, наречена ACE, целяща да направи автомобилите на марката в още по-голяма степен Автономни, Свързани и Екологични/Електрически.
още