ИЗЦЯЛО ЕЛЕКТРИЧЕСКИЯТ КИА СОУЛ НАМЕРИ СВОЯ ПЪРВИ СОБСТВЕНИК

Обратно

Белла България закупи първият корейски изцяло електрически модел – КИА Соул. Компанията планира с тази инвестиция да намали потреблението си на гориво, което неминуемо ще доведе и до намаляване на вредните емисии. Електромобилът ще се използва за нуждите на Белла България в София и Пловдив, където са локализирани представителствата на компанията. Белла България е ангажирана с инициативи в областта на екологията, образованието и културата. Като модерна компания с отговорно мислене, Белла инвестира в покупката на изцяло електрически модел от КИА. Соул EV се задвижва от 81 kW електрически мотор със 110 к.с. и въртящ момент от 285 Nm. Моторът предоставя мощност на предните колела посредством безстепенна скоростна кутия. Благодарение на инстантния въртящ момент, електро-двигателят гарантира забавно управление с бързо ускорение (до 100 км/ч за 11.2 сек.) и максимална скорост от 145 км/ч. Чрез използване на водещата в сегмента енергетична плътност на батерията, Соул EV изминава 212 км с едно зареждане. Интериорът на модела е изработен от органични, био материали, което определя Соул като лидер в сегмента на електрическите автомобили с приложени екологично чисти материали. Моделът е оборудван с ABS, BAS, ESC, HAC, VSM, ESS, TPMS, климатроник, система за безключов достъп, навигация, камера за движение на заден ход, парктроник, Bluetooth, ел. стъкла, круиз контрол, и др.

 

Електрическият КИА Соул е отличен със сертификат за изключителни екологични параметри през целия жизнен цикъл на продукта. ТЮФ Норд, независима международна организация, сертифицира новия електрически КИА Соул по стандарт ISO 14040 Life Cycle Assessment - LCA (Оценка на производствения цикъл на продукта). Електрическият Соул, произведен за корейския и европейски пазар е сертифициран и по ISO 14040.

 

Белла България е най-големият производител на хранителни продукти в страната. Създава, развива и предлага иновативни продукти в различни ценови сегменти, които отговарят на очакванията на потребителите за постоянно качество и разумни цени. Това се дължи на високото качество на продукцията, добре развитата дистрибуторска мрежа и гъвкавата и иновативна бизнес стратегия. Стартирала дейността си през 1992г., днес компанията притежава портфолио от над 200 продукта, които произвежда в девет предприятия. Белла България работи в пълно съответствие с европейските стандарти и предлага продуктите си на българския и европейския пазари. Търговските й офиси са над 20, а представителите – 300. Директните й доставки се извършват до 12 000 точки на продажба. Белла България успешно оперира и на пазара в Румъния, където е изградила собствена търговка структура. Има също дистрибуторска мрежа и търговски офис в Гърция. Компанията развива външнотърговска дейност и изнася продуктите си в над 20 страни на четири континента – Германия, Испания, Кипър, САЩ, Австралия, Англия, Ливан, Холандия, Турция и други.

КИА МОТОРС БЪЛГАРИЯ е българско акционерно дружество, създадено през 2002 година с цел да представлява южнокорейската автомобилна компания KIA MOTORS CORPORATION. КИА МОТОРС БЪЛГАРИЯ продава на територията на страната пълната гама превозни средства и резервни части, произведени от KIA MOTORS CORPORATION, и извършва гаранционно и следгаранционно сервизно обслужване на всички автомобили KIA.  КИА МОТОРС БЪЛГАРИЯ разполага с 16 регионални представителства в страната, в градовете: София, Пловдив, Благоевград, 2 Варна, Бургас, 2 Русе, Велико Търново, Стара Загора, Плевен, Добрич, Габрово, Казанлък, Шумен и Сливен. Дилърите на компанията имат собствени автосалони и сервизни бази, и квалифициран персонал, който обслужва клиентите освен в посочените градове и в близките населени места.

 

Последни новини
21 02

НОВА ЕЛЕКТРОСТАНЦИЯ С БЕЗПЛАТЕН ЗАРЯД В СОФИЯ

Мрежата от електростанции с безплатен заряд, изградена от КИА Моторс България, се увеличава с още една локация. Гостите на модерния ресторант с изискана италианска кухня Cinecitta в София ще имат възможност да зареждат напълно безплатно електрическите си возила. Ресторантът, който е локализиран в района на Киноцентър Бояна, разполага с обособено за целта парко място.
още
28 09

KIA STINGER И KIA STONIC ЩЕ ОСЪЩЕСТВЯТ СВОЯТА ПРЕМИЕРА НА...

Най-мощният и най-луксозен автомобил в историята на КИА, която днес се намира сред лидерите в автомобилната индустрия, ще дебютира в България по време на юбилейното издание на Международния Автомобилен салон София (14 – 22 октомври). KIA Stinger е автентичен грандтурер, автомобил за вдъхновяващо и вълнуващо пътуване на дълги разстояния. Спортен седан, който притежава необходимата ефективност, надеждност и динамично съвършенство, които са в унисон с неговия удивителен фастбек дизайн.
още
23 06

ЕЛЕКТРИЧЕСКИЯТ КИА СОУЛ Е ПОБЕДИТЕЛ В ECO DRIVE BULGARIA 2017

Между 16 и 18 юни се проведе второто по рода си състезание Eco drive България 2017г. В организираното събитие се включиха 30 участници, които в екипи от по 2 човека, управляваха общо 15 автомобила. Според регламента победител във всяка една от категориите стана този, който е изразходил най-малко Енергия (гориво в литри или ел.енергия) спрямо теглото на конкретния автомобил.
още
08 06

20 ЛУКСОЗНИ ТАКСИТА OPTIMA_SW ТРЪГНАХА В СОФИЯ

Първите 20 нови коли на Yellow Taxi Premium Line, бяха представени вчера, когато „жълтите павета“ на площад „Батенберг“ се изпълниха с жълтите такиста Kia Oprima_sw. Приятели и клиенти на Yellow Taxi и KIA Motors България наблюдаваха „от високо“ и се наслаждаваха на гледката.
още